perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tap it!

6/101: Steppitanssi


Selitin asiasta kaverilleni, joka luuli, että kyseessä on stepperilaudalla tehtävä aerobinen liikuntakurssi. Mutta ei - tämä on aitoa steppitanssia!

Selailin tarjolla olevia kansanopiston kursseja aiemmin keväällä ja silmään osui Tutustu steppitanssiin -kurssi. Se oli valittavissa osana VIP-kurssikokonaisuutta, johon sai itse valita yhteensä 10 tuntia haluamiaan kursseja. Valitsin stepin (4h) sekä pyöränhuollon ja muistikirja askartelun. Muut valitsemani kurssit ovat kertajuttuja, mutta steppi jatkuu tunnin pätkinä kerran viikossa kuukauden ajan.

Keskiviikkona kävin ensimmäisellä tunnilla. Kurssin tiedoissa sanottiin, että mukaan tarvitaan kovapohjaiset ja luistavat kengät, jotka pysyvät hyvin jalassa. Siinäpä olikin ensimmäinen ongelma, sillä kenkävarastoni koostumus on tiivistettynä: tennari, tennari, tennari, maihari, tennari, lenkkari, tennari, tohveli, tennari, tennari. Onneksi satuin käymään vanhempien luona aiemmin viikolla; äiti löysi komerosta melko sopivat kengät tarkoitukseen, melkein oikeassa koossakin.



Nämähän melkein näyttääkin steppikengiltä! Ei muillakaan kurssille tulleilla ollut sen kummempia kenkiä, yhdellä näin jopa nauhalliset korkokengät, joita en kyllä itse olisi valinnut tanssiin. Ikäjakauma kurssilla oli noin 20-60v, tosi monipuolista. Meni hetki päästä sisään opettajan tyyliin, itse olen tottunut tekemään asiat juuri enkä melkein ja vieläpä niin, että tiedän mitä olen tekemässä. Mutta kurssin vetäjän tyyli oli enemmän katso ja opi kuin minä ensin selitän ja sitten tehdään. Toki ihan alkuun jotain selostusta tuli, mutta aika pitkälti tunti kulki niin, että musiikki laitettiin soimaan ja sitten ihan ilman mitään tietoa tulevasta yritimme matkia opettajan liikkeitä ja askelia. 

Tehdessä oppii, mutta sanoisin, että noin 60% tunnista olin kujalla ja yritin vain tehdä jotain. Liikkeitä tuli vain lisää ihan odottamatta juuri, kun luuli saaneensa kiinni siitä mitä ollaan tekemässä. Varmaan seuraava tunti menee jo paremmin, kun tietää mitä on luvassa ja mihin varautua. Sinänsä steppi on kyllä helppo laji, sitä voi harjoitella missä vaan ja mihin musiikkiin tahansa. 45 minuutin aikana käytiin läpi valssi, jazz, joku doodle-doo ja ensikerralla varmaan vielä lisää.

Aloittelimme myös tanssia, jonka kuulemma opimme kurssin aikana esittämään kokonaan. Kappaleen nimeä en tiedä, mutta se oli opettajan sanoin "mörkömusiikkia". Jos olisin nyt reipas, niin opettelisin sen askelsarjan, jota harjoiteltiin ja kuulemma harjoitellaan vielä lisää eli shim sham shimmy. Etsimässäni videossa näkyy suunnilleen, mistä on kyse. Meille tosin syötettiin hieman yksinkertaisempaa versiota, mutta perusidea ja alku ovat ainakin samoja. 


Tästä lähteekin sitten ensimmäinen projektiluontoinen uusi asia, eli opi steppaamaan. Saa nähdä, miten viikkojen varrella tarttuu päähän kaikki askelsarjat ja muut. Alakerran naapurit ainakin saavat iloita naputtelusta, jos harjoittelen kotona.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti