lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hiusmalli haussa

4/101: Hiukset

Kuten viimeksi mainitsin, loppuviikko tosiaan toi mukanaan jännittävyyksiä! Tylsyyksissäni luin ilmaisjakelulehteä ja huomasin mainoksen: keskiviikolle etsitään hiusmalleja kevään trendejä esittelevään KC Professional hiusmuotinäytökseen. Päätin sitten mennä kokeilemaan onneani, ihan siltä varalta, että kovin moni ei välttämättä ole huomannut kyseistä ilmoitusta. Oletin kuitenkin, että paikalla olisi sen verran paljon ihmisiä, etten välttämättä tulisi valituksi. Yllätyksekseni sain todeta, että kun saavuin mainoksessa ilmoitettuun paikkaan, salissa istui vain seitsemän ihmistä. Ehkä toivoa sittenkin on! Olin kyllä hieman etuajassa ja viimeisen 10 minuutin aikana paikalle saapui vielä lisää porukkaa, loppujen lopuksi noin parikymmentä ihmistä.

Tilaisuuden alussa paikalla olleet kampaajat kertoilivat yleisesti siitä, mitä tänään on luvassa ja että kymmenen mallia valittaisiin muodonmuutokseen. Kampaukset valituille tehtäsiin sen mukaan, mikä kenellekin sopisi. Sitten alkoi mallien valinta. Kaikki kolme kampaajaa kiertelivät tunnustelemassa tarjolla olevia hiuksia ja valitsivat omiin tarkoituksiinsa sopivat. Lopulta yksi lähestyi arvioiden katselemaan tätä karvakasaa. Hetken miettimisen jälkeen pääsin mukaan ja kohtaloni oli tulla värjätyksi!

En muistanut ottaa kunnollista Before-kuvaa, joten
arkistosta kaivettu parin viikon takainen saa kelvata.

Taustatietoja: en ole koskaan värjännyt hiuksiani kokonaan. Vaaleita raitoja on välillä ollut, mutta nekin olivat tähän mennessä kuluneet melko pitkälti pois. Mallikin on ollut sama jo vuosia, vain etuhiuksien pituus vaihtelee fiiliksen mukaan. Useimmiten leikkaan senkin itse kotisaksilla, koska +13€ pelkästä etuhiusten lyhennyksestä tuntuu kalliilta. Olin siis melko valmis mihin tahansa muutokseen, kunhan en ihan siilitukan kanssa joudu kotiin lähtemään. Ilmoituksessa oli alkamisajaksi ilmoitettu klo 10 ja näytöksen aikatauluksi 18-20. Olin alunperin varautunut pettymään ja lähtemään kotiin tyhjin käsin, joten en älynnyt ottaa mukaan esim. kirjaa tai muita viihdykkeitä, kuten jotkut fiksut olivat tehneet. Odottelin käsittelyhuoneessa vuoroani noin tunnin, ennen kuin pääsin kamman alle.


Paikalla oli myös neljä avustajaa levittämässä värejä,
pesemässä hiuksia ja kippoja yms.

Kuvassa päälipuolelle tulleet värit, alimmaiseksi tullut levitettiin tuubista,
jonka joku ehti viedä pois ennen kuin sain napattua kuvan.

Tukkaan laitettiin siis kolmea väriä: alle hot toffee, päälle roasted (tai toasted) honey  - toisen kampaajan sanoin roasted bunny - ja vielä pieni alue kolmatta väriä, jonka nimeä en muista. Ihan vartavasten kysyin kyllä värien nimiä, mutta se kolmas ei vain jäänyt päähän… Tai ehkä honey oli oma juttunsa mutta siitä tuli roasted/toasted, kun siihen lisättiin jotain muuta? Noh, väri muuttui kuitenkin radikaalisti alkuperäisestä ja vieläpä parempaan suuntaan. Luonnonvalossa näkyy kivasti kaikki vivahteet, ei mikään tylsä kotiväri siis! Sitten vielä vähän latvojen ja etuhiusten siistimistä ja suoristusrauta laulamaan niin voilà!



Pääsin vielä pariksi tunniksi kotiin ennen näytöstä näpsimään selfieitä. Lumisateen ja tuulen takia hiukset jouduttiin kyllä suoristelemaan vielä uudestaan takaisin palatessani. Näytöksessä olin viimeisten joukossa valmiina mallina. Pyörin vähän lavalla kymmenien paikallisten kampaajien katsellessa, samalla kun minut mallikseen valinnut taiteilija selitti, mitä päivän aikana on tälle tukalle tehty, mikä oli lähtökohta ja mitä värejä on käytetty. 

Kaiken kaikkiaan kokemus oli hieno, nautin aivan suunnattomasti hiusten nypläämisestä. Siis nimenomaan nyplättävänä olemisesta, voisin vaikka joka päivä istua tunteja silmät kiinni nauttimassa siitä, kun joku laittaa, kampaa, föönaa, leikkaa, muotoilee, silittää, suoristaa… ihan mitä vaan! Better than sex. Sattuipa sopivasti ihan synttäreiden viereen tämäkin tapaus, ilmainen väri ja leikkaus. Maanantaina saan vielä hakea mystisen tuotepakkauksen, joka tuli palkinnoksi kaikille malleille. Aika hyvä lahja, kiitos Miraculos ja kampaajani Timo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti