Säännöt:
1) Teen jokaisena päivänä jotain, mitä en ole ennen tehnyt tai mikä poikkeaa normaalista elämästäni.
2) Jos asia on projektiluontoinen ja sen tekeminen kestää yli vuorokauden, voin tehdä sen loppuun ennen uuden projektin aloittamista.
3) Asia voi olla mikä tahansa aina ruuanlaitosta laskuvarjohyppyyn, kunhan se pitää elämän mielenkiintoisena.
4) Postaan kokemukseni tänne.
1/101: Ruoka
Päätin aloittaa helposta. Söin viime kuussa kaverini luona pinaatti-fetapiirakkaa, joka osoittautui yllättävän maistuvaksi. Olin elämäni ensimmäiset 18 vuotta hyvin kriittinen uusia makuelämyksiä kohtaan, kunnes sittemmin olen ottanut itseäni niskasta kiinni syömällä mm. kalaa yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Nyt päätinkin siis toteuttaa pitkään muhineen idean yhdessä piirakan esitelleen kaverini kanssa ja tehdä itse pinaatti-fetapiirakkaa!
Pinaatti-fetapiirakka
1 valmispiirakkapohja
1 pussi pakastepinaattia
200 g fetaa
1 sipuli
3 munaa
1 prk kermaa
mustapippuria
juustoraastetta
1) Silppua sipuli ja kuullota pannulla
2) Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
3) Lisää vuokaan jäinen pinaatti, sipulit ja murustele päälle feta
4) Riko kippoon kolme kananmunaa ja lisää purkki kermaa. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää mausteeksi mustapippuria
5) Kaada muna-kerma-seos tasaisesti täytteiden päälle ja ripottele päälle juustoraastetta mielen mukaan
6) Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia
Kuvasta puuttuu juustoraaste, jonka unohdimme ostaa, sekä munat, jotka unohtuivat jääkaappiin… Onneksi kaupan ovelle näkee ikkunasta, joten juusto ei ollut kaukana! |
Sipuli kärähti, kun yritin multitaskata ja kuullottaa samalla kun villisti taputtelen piirrakkapohjaa vuokaan |
Täytteet ennen muna-kerman ja juuston lisäämistä |
Valmis tuotos lautasella. Hyvää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti