sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

My lucky day

10/101: Näyttelyitä

Olipa hieno päivä, täynnä positiivisia pikkuyllätyksiä!

Lähdin yhden maissa kävelemään kohti käsityönäyttelyä, jota keramiikkakurssin vetäjä oli mainostanut edellisenä päivänä. Ilma oli synkkä, vettä satoi ja tuuli oli kylmä, mutta menin silti. Kuvittelin, että näyttelyssä olisi ollut vain savitöitä, mutta kaverini kanssa paikalle saapuessamme huomasimme, että näytillä oli vaikka mitä jännää useilta eri osa-alueilta. Kaikkein jännimmäksi ainakin omalta osaltani osoittautui jousikurssilaisten tekemät jousipyssyt ja nuolet sekä kitarakurssin aikaansaannokset. Olen melko varma, että syksyllä aloitan joko keramiikan tai jousikurssin ihan lukukauden mittaisena!

Tai miksei vaikka kitarantekokurssia!
Tässä esimerkkinä kyseisen kurssin satoa.
Voisin tehdä banjon!

Näyttelystä päätin suunnata kaupan kautta kotiin. Ideana oli yllättää mies tuomalla pyytämättä lempisipsejä illaksi. Kun kävelin kauppakeskuksen läpi kohti K-kauppaa, käteen tyrkättiin ilmaislippu Heurekan Tiedesirkukseen, joka samassa rakennuksessa oli toistaiseksi esillä. Esitys alkoi viiden minuutin päästä. No mikä ettei!




Muuten ihan kiva yllätys, mutta kun luin mainosta paikan seinästä, kävi ilmi että paikka on joka tapauksessa maksuton! Sen lisäksi olin noin 15 vuotta liian vanha, mutta soluttauduin kätevästi vanhempien joukkoon, jotka lapsineen olivat saapuneet paikalle. Esitys koostui kahdesta osasta, joista ensimmäisessä Tiedesirkuksen tyyppi kertoo hauskalla tavalla atoimeista ja niiden toiminnasta. Lapset pääsivät vapaaehtoisina lavalle auttamaan demonstraatioissa ja kaikille taputettiin. Ihan hassu esitys isommallekin leikkimieliselle. Toista osaa en jäänyt katsomaan, siinä olisi saanut itse kokeilla erilaisia tiedeleluja ja oppia samalla fysiikan lakeja. Päätin suunnata kauppaan hankkimaan sipsit, jotta pääsen joskus kotiinkin.

Kaupassa odotti toinen kiva yllätys: olin jo aiemmin katsellut toisesta K-kaupasta tarjousta, jossa 4 Ristorante-pizzan ostaja saa kaupanpäälle viinilasit. Luulin sen menneen jo pois voimasta, koska en ollut nähnyt kyseistä kaupanpäälistä omassa lähikaupassani. Siellä se kuitenkin nyt oli ja päälle oli laitettu lappu "Yhden Ristorante-pizzan ostajalle kaupanpäälle viinilasit". Se oli ihan hyvä tarjous, koska tarvitsin joka tapauksessa pieniä viinilaseja. Itse pizzakin oli tarjouksessa, joten jouduin käyttämään huikeat 2,50€ tähän kaikkeen. Halpa pizza ja ilmaiset lasit, my lucky day!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti